candat sotong

Mencandat Sotong di Pulau Kapas, Marang, Terengganu

yeah semangat nih nak pergi mencandat!semua ahli berkumpul di cafe p19 ,ade yang lapor sarapan pagi dulu.ade yang sempat g servis kete dulu.dalam jam lebih kurang pukul 8.30 pagi group kiteorang bertolak ke terennganu,dalam perjalanan tu kiteorang berhenti mkan di kota tinggi.niat kawan nak rasa ikan air tawar tapi xde rezeki kiteorang.siap makan kiteorang teruskan perjalanan.dalam jam 12.45 kiteorang berhenti sembahyang jumaat di pekan.selesai solat kiteorang sambung perjalanan.geng2 sume dah xsabar nak naik sotong besar2.makan nampak sotong.berak nampak sotong.hahaha.tepat jam 8.30 malam kiteorang sampai di bilik tumpangan .masing2 dah kepenatan .malam tu bawak geng2 keluar makan di chendering.pastu balik simpan tenaga untuk aktiviti candat esok.jam 4.30 petang bermulalah perjalanan ke pulau kapas.(sebenarnya jauh lagi dari pulau kapas).berhenti jet bot ape lagi masing2 sibuk nak campak candat.say relak dulu.mancing ikan dulu.best jugak layan ikan kerisi.dah nak gelap tu bot ade masalah generator xhidup plak.nak buat camne memang xde rezeki kiteorang time tu.maaf ye kawan2.tapi sape yang bawak joran dia boleh mancing ikan.so xlah rasa bosan sangat.pagi dalam jam 6.30 bertolak ke jeti marang.tq kawan2 kerana join trip ni walaupun xdapat candat tapi pengalaman dan kemesraan hubungan dapat di kakalkan dan xkan dilupakan.di sini juga disertakan  gambar aktiviti kami.dan permandangan di sekitar pekan marang.

psr mrg pulau kaps

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: